top of page

KÖPEKLERDE NÖROLOJİK BOZUKLUKLAR TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

Çoğu evcil hayvan sahibi, evcil hayvanlarında nörolojik bir sorun olduğunda bizlere basit bir soru soruyor:

EVCİL HAYVANIMI DÜZELTEBİLİR MİSİN?

Köpek ve kedilerdeki nörolojik bozukluklar, evcil hayvan ve evcil hayvan ailesi için çok korkutucu olabilir. Sinir sistemi vücudun yürüme, koordinasyon, çevre ile etkileşim, problem çözme ve görme, işitme ve denge gibi duyulardan sorumlu kısmıdır.

Sinir sistemi köpeklerde ve kedilerde çalışmadığında, nörolojik semptomlar şunları içerebilir:

  • Nöbetler veya konvülsiyonlar

  • Denge sorunları veya başını yana eğerek yürümek, alkollü yürüyüş veya titrek yürüyüş

  • Arka bacakların veya ön bacakların sürüklenmesi

  • yürüyememe

  • Sırt veya boyun ağrısı

  • Ve bircok digerleri

BU NÖROLOJİK DURUMLAR TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

İyileşme olasılığı gerçekten semptomların nedenine bağlıdır. Örneğin, nöbetlere beyin tümörleri ve menenjit gibi daha ciddi şeyler neden olabilir, ancak iyi huylu epilepsi gibi hayatı daha az tehdit eden durumlar da olabilir.

Denge sorunları birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşebilir veya yaşamı tehdit eden nedenlere bağlı olabilir.

Felç veya uzuvları kullanamama gibi korkunç şeyler bile tamamen iyileştirilebilir. Bazen en iyi şansı elde etmek için ameliyat gerekir, ancak birçok felç nedeni rehabilitasyonla iyileşebilir.

VETERİNER NÖROLOGLAR KÖPEKLERDE NÖROLOJİK BOZUKLUKLARI NASIL TEDAVİ EDER?

Evcil hayvanınızın nörolojik durumuna yardımcı olmaya çalışmanın ilk adımı, bir veteriner nöroloğu tarafından muayene olmaktır. Nörologlar, köpeklerde ve kedilerde nörolojik bozukluklar konusunda uzmandır. Bir muayeneden sonra, nörolog size sorunun sinir sisteminin NEREDE olduğunu söyleyebileceklerdir (örneğin, sorun beyinde mi, yoksa boyundaki omurilikte mi, yoksa sinirlerde mi, vb.). Ayrıca sorunun NE KADAR KÖTÜ olduğunu size söyleyebilecekler. Son olarak, evcil hayvanınızın semptomlarına BÜYÜK MUHTEMELEN neden olabilecek koşulları size söyleyebilecekler. Muayeneye dayanarak, semptomların ciddiyetine ve olası olası nedenlere bağlı olarak evcil hayvanınızın iyileşme şansını sizinle tartışabilmelidirler.

Nihayetinde, olası nedenlerin listesini kesin nedene indirgemek için testler genellikle gereklidir. O zaman en iyi tedavi planı bilinebilir.

Yine, nörologlarımız nörolojik durumlarda deneyimlidir ve evcil hayvanınıza en iyi iyileşme şansını vermek için en iyi donanıma sahiptir. Daha da önemlisi, hepimiz evcil hayvan ebeveynleriyiz ve evcil hayvanınızla aranızdaki bağı anlıyoruz.


KÖPEKLERDEKİ NÖROLOJİK DURUMLARIN ÇOĞU TEDAVİ EDİLEBİLİR


İyi bir sonucun en iyi şansı, kurul onaylı bir nörolog tarafından muayene edilmesini gerektirir. Muayene bize sorunun nerede olduğunu, sorunun ne kadar şiddetli olduğunu söyleyecek ve en olası nedenlerin kısa listesini bize bildirecektir. Tam bir teşhise varmak için test gerekli olabilir , ancak bazı durumlarda test yapılmadan iyileşme şansının yüksek olduğunu düşünüyorsak test önerilmeyebilir.



SIRT VE BOYUN AĞRISI BELİRTİLERİ

 


BACAKLARIN SÜRÜKLENMESİ


 



NÖBETLER


 



VESTİBÜLER HASTALIK BELİRTİLERİNE GENEL BAKIŞ










Comentarios


bottom of page